Bussbolag ogillar samåkning

Ajabaja!Vansinniga stämningsansökningar från USA hör man ju talas om lite titt som tätt, men den här från Frankrike slår nog ändå det mesta. En gäng kvinnor från Moselle, som fem dagar i veckan jobbar i Luxemburg, bestämde sig för att börja samåka. Detta gjorde resan både billigare och snabbare, dessutom är det ju bra för miljön. Låter ju riktigt bra så här långt, men nu blir det värre. Bussbolaget Transports Schiocchet Excursions trafikerar nämligen denna sträcka och fick nys om kvinnornas samåkande. Eftersom det stackars bussbolaget förlorade pengar på dessa lömska Robin Hood-fasoner fanns det bara en sak att göra: Stämma! Nu kräver bussbolaget att kvinnorna ska betala böter, samt att deras bilar beslagtas.

Mer om dessa galenskaper kan du läsa på The Guardian och Groklaw.

11 reaktioner på ”Bussbolag ogillar samåkning”

 1. Miljövänlighet är bra. Om det är vår miljövänlighet.

  Det är ungefär som alla företrädare för olika biobränslen som slåss om att kasta skit på varandra.

  Fast den här var ju bara bäst.

 2. Om jag inte minns fel från Groklaw, så hade bussbolaget exklusiv rätt till kollektivtrafik över sträckan i fråga. Bussbolaget hävdar att kvinnorna, som tidigare åkte buss, därför sysslar med illegal konkurrens genom samåkningen.

  Fick intrycket att just ovanstående var kärnpoängen i bolagets stämning. Inte för att det gör saken ens ett uns vettigare.

 3. Vilken bra idé, om vi stämmer dom så kommer dom ju åka med oss istället.

 4. Sen har jag hört att invandrare gräver upp parketten i hyresbostäder och odlar potatis. Och att alla bögar har AIDS och förgriper sig på småbarn. Och att alla finländare slåss med kniv och äter igelkottar.

 5. Miljövänligare blir det inte ju. Skulle kvinnorna åkt buss hade en bil mindre åkt sträckan varje dag.

 6. det är klart det blir miljövänligare än att dom åker i en varsin bil? för som kvinnorna beskriver bussbolaget skulle jag ALDRIG åka med dem, även om det va 2000 kr billigare i månaden än bilen.. inte en chans att jag godtar över en timmes försening.. eller att man inte får PRATA på bussen!? :P

  det är som jag alltid har sagt, det är inte ryssen eller amerikanen vi ska frukta, det e fransken!

 7. Låter som upplands lokaltrafik det där..
  Det är billigare att köra ensam i sin bil tur och retur än att ta bussen åt bara ena hållet med deras taxor.

 8. Jag har faktiskt med egna ögon sett folk som har fångat igelkottar på soptippen jag jobbade på, sen plockade de piggarna av de levande igelkottarna och grillade dem. En delikatess, som ledningen för soptippen försökte få dem att upphöra med att tillverka/äta. Men de återkom, det var ju som sagt en delikatess. De var inte finländare dock..

 9. samåkning.nu är samåkningscentralen på Internet som förmedlar samåkningsmöjligheter i Sverige – helt kostnadsfritt. Du kan registrera ett eget konto på ett mycket enkelt sätt och lägga in dina reseannonser.

 10. Vi måste givetvis få en EU-lagstiftning mot illegal ”bildelning” också !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *