Contributor by Google – betala för att slippa annonser

Google testar nu ett intressant initiativ. Som både gör att du kan ge tillbaka till de som skapar bra innehåll på internet, samt även slipper annonser på sidorna. Initivativet heter Contributor by Google.

Contributor by Google

Det går ut på att du betalar en liten summa per månad (idag kan du bara välja 1-3$), som sedan fördelas på de siter som du besöker (och som är godkända publicister i projektet).

Som tack, så visas då inte Google adsense-annonser, utan istället skrivs ett tackmeddelande ut som tackar dig för att vara en Contributor.

Jag tycker att initiativet från Google är bra, då det erbjuder en alternativ modell för att driva en webbplats, men jag gissar att det även kan finnas kommersiella intressen också. Genom att erbjuda besökare detta, så kanske de känner att de inte behöver installera adblockers (som annars också tar bort annonser), vilket gör att Google iaf får visa sina annonser på andra siter (som inte är med i initiativet). Samt att för att få detta, så behöver man säkert vara en Google adsense-publicist, vilket då gör att Google kan få fler kunder till sitt program. Men oavsett anledning, så är det ett intressant experiment och kanske kan vi få se en Spotify för webben, dvs om jag betalar 99kr per månad så får jag tillgång till flera olika siters ”Plussidor/medlemssidor” som Aftonbladet, DN mfl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *