Dropbox lanserar Paper – en Google Docs-liknande tjänst

Sedan ett halvår tillbaka har Dropbox jobbat på en gemensamt anteckningsverktyg kallat Notes. Nu har verktyget lanserats om som Dropbox Paper.

dropboxpaper

Dropbox ger sig alltså in för att konkurrera med Google, Microsoft och andra företag som har delningbara verktyg. Nya Paper är fortfarande i beta, och för att få använda tjänsten behöver man en inbjudan. Än så länge finns den bara som webbapp, men enligt företaget ska även en mobilapp släppas när verktyget är helt klart.

Flera användare kan samtidigt redigera dokument i Dropbox, på ungefär samma sätt som Google Docs. Alla som är inbjudna att redigera får en egen färg, och vid sidan om dokumentet kommer det framgå vem som ändrat vad.

Enligt Engadget är Paper väldigt grundläggande. Det har vissa alternativ för att ändra utseende på text. Det finns bara ett typsnitt i tre textstorlekar, men man kan skriva i fetstil, kursiv, samt med understruken och genomstruken text.

Det är för att det ska vara så enkelt som möjligt att dela dokumentet och föra in texten i andra program, som Powerpoint, Word eller Google Docs.

Det går också att lägga in bilder i dokumenten, och om du kopierar in exempelvis en Youtube-länk kommer spelaren att bli synlig.

Det är fortfarande inte klart när tjänsten kommer bli tillgänglig i skarp version.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *