Dropzone och Control Room – två molntjänster från Wacom

Wacom, som tillverkar ritpennor för dator och surfplattor, lanserar nu två olika två molnbaserade tjänster för att ge snabb och enkel tillgång till bilder och personliga inställningar: Dropzone och Control Room.

Dropzone

Dropzone erbjuder upp till 2 GB gratis lagringsutrymme och möjliggör för användare att spara bilder i molnet så att de finns tillgängliga från olika enheter. Det fungerar precis som en personlig urklippshanterare där man kopierar och klistrar in bilder. Den ger också en extra trygghet eftersom bilderna blir säkerhetskopierade om datorns hårddisk går sönder. Dropzone fungerar med Windows, Mac OSX och iOS och stöder alla vanliga bildformat. Dessutom får Bamboo Paper, Wacoms app för att rita och ta anteckningar, för iOS, tillgång till Dropzone som en integrerad funktion för att importera bilder och exportera anteckningar.

Control Room är istället en tjänst för att lagra personliga inställningar för Wacoms pennor och pennplattor samt bildskärmsinställningar, vilket sparar konfigurationstid när man vill använda personliga inställningar på en annan enhet av samma typ.

För att använda molntjänsterna behövs ett Wacom Cloud-konto som skapas via https://cloud.wacom.com. Där kan du även ladda ned Dropzone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *