eBay köper Skype

eBay + Skype

Efter mycket spekulationer är det nu klart att auktionsjätten eBay köper internettelefoniföretaget Skype för ca. 2,6 miljarder dollar – en summa som kan komma att stiga ända upp till 4,1 miljarder, om vissa mål uppnås inom den kommande 3-årsperioden. Det ryktas om att en av tankarna bakom köpet är att eBay ska kunna använda sig av röstsamtal i auktionerna, och på så sätt öka trovärdigheten mellan köpare och säljare. Här hittar du en pressrelease och ett brev från Skypes grundare, beträffande affären.

Man får hoppas att detta inte innebär några konstiga förändringar för oss användare, det vore ju synd på ett så bra program som Skype. Hemma hos oss har vi helt struntat i vanlig telefoni, och kör endast med Skype istället.

3 reaktioner på ”eBay köper Skype”

  1. 2,6 miljarder! Hoppas att Ebay satsar på att förbättra programmet. VSkype t.ex. funker inte som det borde..

  2. Ja, och det kan hända att summan slutar på 4,1 miljarder dollar om de uppnår vissa mål inom den närmaste 3-årsperioden (jag har också lagt till den infon i inlägget nu). Galet!

    Jo, många har tydligen problem med vSkype, men så vitt jag vet har det programmet inget att göra med själva Skype. Däremot är videosamtal tydligen en av Skypes högsta prioriteter för kommande funktioner. Betaversionen av SkypeIn kommer det säkert också att jobbas en hel del på, får man hoppas…

  3. Hela min kropp skakar när jag hör hur mycket pengar vissa företag kan lägga ner för att köpa olika program, företag eller vete katten vad..

    Ja, förhoppningsvis jobbar de på med SkypeIn också. Denna funktion är fruktansvärd att använda just nu. Varje gång jag försöker ringa upp någon i min familj i Tyskland känner jag att jag måste bita i skrivbordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *