Facebooks nya användaravtal

Vid årsskiftet träder Facebooks nya användaravtal i kraft. Dessutom introduceras de nya sekretessgrunderna, som innehåller interaktiva guider för att användaren ska få bättre kontroll på sin information.

facebook

Sekretessgrunderna ska hjälpa användaren att få svar på frågor gällande just sekretess. Guiden ska exempelvis låta dig läsa om hur du tar bort en tagg, hur du tar bort eller blockar en vän och hur du väljer målgrupp för de inlägg du postar.

Tillsammans med vår sekretesskontroll, minnelse till dem som gör offentliga inlägg och våra förenklade målgruppsväljare är sekretessgrunderna vår senaste åtgärd för att hjälpa dig att säkerställa att du delar information med just dem som du vill dela den med, skriver Facebook i ett pressmeddelande.

Dessutom kommer en ny policy för hur Facebook får platsinformation beroende på vilka funktioner som används.

Vissa uppdateringar är regionsbundna och påverkar därmed inte alla användare. Ett exempel på det är taggförslag, en funktion som bara är tillgänglig utanför Kanada och EU. Ett annat exempel är annonsinställningar, som görs tillgänglig i fler länder. Dock inte Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *