Fem appar som gör Instagram roligare

Instagram är tveklöst min favorit bland de sociala nätverken, och i vågorna av dess popularitet har det sköljt upp en massa appar som hjälper till att förhöja upplevelsen. Om det så är bildredigerare, filmvertyg eller statistiktjänster så finns det nu flera alternativ att välja bland. Här listar jag de fem appar som jag personligen föredrar.

Instagram

Snapseed (Ios, Android)
Bildredigeraren som jag använder överlägset mest. Här finns både filter, ramar och beskärningsverktyg, samtidigt som det finns möjligheter att gå in i detalj och fixa med bilderna. Av alla redigeringsappar jag testat ter sig den här mest komplett, och är väldigt enkel att använda. Dessutom är den gratis.

LiPix (Ios)
Hette tidigare Instaframe, om jag inte misstar mig helt, och det är väl en mer deskriptiv titel. LiPix låter dig lägga till ramar och skapa collage, vilket ju är användbart om man inte kan säga allt med bara en bild. Dessvärre finns en del smaklösa ramalternativ här, men de kan man ju undvika.

Hyperlapse (Ios)
En av mina senaste bekantskaper. Med den här appen från Instagram kan du skapa timelapse-videor. Den kommer kanske inte fullproppad med valmöjligheter, men du kan ställa in klippen på allt från en till tolv gånger normala hastigheten för att passa in den på 15-sekundersgränsen. Dessutom finns en automatisk stabiliserare som gör klippen mycket lättare att titta på. Hyperlapse finns än så länge bara för Ios.

Lumify (Ios)
Det här är också en rolig videoapp som gör sig lika bra för Instagram som för något längre filmer. Den är lite svår att använda i början, men det finns tack och lov hjälpmallar som snabbt lär en funktionerna. Förutom filter, effekter och snygga övergångar kan man också lägga till musik på klippen, vilket kan göra dem mycket roligare.

Followers + (Ios, Android)
Den här appen borde komma med en varning. Den låter dig nämligen se vilka som avföljer dig, vilka som inte följer tillbaka och vilka inte likear dina bidrag. Visst, du får mycket information och statistik om ditt Instagramanvändande, men irritationen som följer när någon avföljt dig är oroväckande mörk. Så, som sagt, det här är mest en varning.

Det här är apparna som jag personligen använder och älskar och hatar. Jag är medveten om att det finns en hel del andra som förhöjer Instagramandet, och att den här sammanställning dessvärre blev ganska Ios-tung.

Men låt oss veta vilka appar jag glömt, och vilka ni använder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *