Festify är den demokratiska appen som räddar festen

Ett av de största problemen med fester är vilken musik som ska spelas. Inte sällan uppstår ett mindre krig framför Spotify där fyra-fem festdeltagare samlats för att byta till sin favoritlåt. Nu kan de slagsmålen vara ett minne blott – tack vare Festify.

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 17.20.07

När det vankas förfest är musiken ofta en av de viktigaste pusselbitarna för en lyckad kväll. Kanske har värden noggrant satt ihop en playlist med egna favorit och låtar som appellera till alla gäster. Men bara några minuter in är spellistan glömd, och istället brottas festdeltagarna framför datorn och ropar ”sen måste vi lyssna på den här!”, för att sedan byta låt efter 30 sekunder. Eller så har någon Spotifydiktator satt datorn framför sig och styr med järnhand vad alla andra ska lyssna på.

Men nu kan lösningen vara här. Tyska Festify är en app som gör musiklyssnandet mer demokratiskt. Alla på festen kan lägga till låtar på en spellista, och sedan rösta fram vilka låtar som ska hamna högre upp i spelkön.

Festify laddas ned till datorn (den finns för iOS X och Windows), och därifrån kan värden skapa en spellista, eller ett party, och sedan dela den till de som är med på festen genom att skicka en URL eller kod. Den går sedan att komma åt från alla smartphones med en hygglig webbläsare, och då kan alla som vill vara med och bestämma över musiken.

Om festdeltagarna inte är så aktiva och glömmer bort eller struntar i att lägga till låtar kan värden välja en backup-playlist som tar vid där spelkön slutar. Låtarna hämtas från Spotify, så de som vill vara med behöver ett Spotify Premium-konto.

Festify är ännu i beta, och kommer att utökas med bland annat en funktion som kallas Blacklist (som antagligen innebär att värden kan bannlysa vissa låtar och/eller artister). Den går att ladda ner gratis från deras hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *