Första intrycket av nya Apple TV 4

Jag har varit sugen att testa på nya Apple TV 4 sedan länge och när det var extrapris på 64GB modellen under Black Friday, så var det såklart att man slog till. Här kommer mitt första intryck.

Apple-tv

Som när det gäller alla Apples produkter så är det en fröjd att packa upp den nya Apple TVn. I paket får du med utöver själva boxen, den nya fjärrkontrollen, strömsladd och usb-sladd för att ladda fjärrkontrollen (samma som du laddar din iPhone med).

Installationen gick smidigt, genom att direkt koppla ihop din mobil med Apple TV, så kunde den hämta inställningar som lösenord till Wifi.

Jag testade att ladda ned några appar och aktiverade en ny gratismånad jag fått från Netflix. Allt fungerar utan problem.

Testade även att köra AirPlay och det var lekande lätt. Till och med så lätt att lilla sonen aktiverade det av misstag och undrade varför hans videoklipp syntes på tvn istället för på iPaden.

Det enda som jag saknar är VLC-appen (den är under utveckling har jag läst), vilket också är orsaken att jag valde den större modellen av Apple TV. Men det fungerar som sagt lika smidigt med AirPlay från iPaden och det är ju inte ett fel hos min Apple TV utan beror ju på att utvecklarna inte är färdiga än.

Har inte haft tid att testa några spel än, men det finns ju tid i jul att testa med barnen.

Summa summarum, så kan jag definitivt rekommendera ett köp av nya Apple TV 4. Men om du t.ex. bara ska streama Netflix eller playkanaler, så räcker det säkert bra med 3:an som nu går att få riktigt billigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *