Hela Sverige blir en spelbar värld i Minecraft

Lantmäteriet har nu sett till att Minecraft-spelarna kommer kunna gå runt i en blockuppbyggd version av Sverige. Världarna släpps i december.

lm_minecraft_3

Vid årsskiftet kommer Lantmäteriet släppa delar av sina kartor fria till allmänheten. Som en del i att uppmärksamma det har myndigheten gjort Sverige till en spelbar värld i Minecraft.

Världarna kommer genereras efter varje kommun med bland annat sjöar, vägar och järnvägar. De är förinställda på Creative mode, och det ska finnas en funktion för teleportering så att spelaren lättare kan ta sig till olika platser.

– Det kommer också att finnas möjlighet att avgränsa ett geografiskt område som man vill använda, till exempel en kommun, och vi hoppas på en utökad igenkänning och därmed förhöjd spel- och lokalkänsla, säger Peter Nyhlén, chef för Lantmäteriets tillhandahållande av kartor och geografisk information i ett pressmeddelande.

Världarna kommer vara plattare än i verkligheten, eftersom faktiska höjden på berg och dylikt inte ryms i spelet. Det finns inte heller byggnader och liknande, men med tanke på hur kreativa Minecraft-spelare ofta är dröjer det nog inte länge innan det börjar byggas upp.

Sverige blir lång ifrån först med att få sitt land som spelbara världar. Sedan tidigare har bland anat Norge och Danmark gjort samma sak.

Världarna kommer ut den 18 december som nedladdningsbara filer uppdelade per kommun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *