Instagram introducerar loopande och självspelade videoklipp

Det som gjorde att Vine var så tilltalande till en början (och för vissa fortfarande är) var loopfunktionen på 6-sekundersklippen. Med den senaste uppdateringen har Instagram följt i samma fotspår, och har infört loopande filmklipp.

Instagram_Rainbow_Banner

Filmklippen som då och då dyker upp i instagramflödet har tidigare varit ett irritationsmoment. Dels för att man varit tvungen att själv starta det, och dels för att man varit tvungen att starta om klippet när det tagit slut. Men så är det alltså inte längre.

I den senaste uppdateringen av appen har Instagram sett till så att klippen startar automatiskt och sedan loopas, precis på samma sätt som en Vine. Det enda man behöver göra nu är att trycka på bildrutan för att starta ljudet.

Det finns ju både bra och dåliga saker med det. Å ena sidan kommer det bli skönt att slippa trycka som en galning bara för att man missade någon lustighet i slutet av klipppet, och dessutom är det skönt att filmsnutten är laddad och klar när det väl dyker upp i flödet. Å andra sidan är risken stor att det blir samma irritationsmoment som de självspelande klippen på Facebook (tack och lov lärde jag mig precis hur man stänger av den funktionen, men det verkar ännu inte gå att göra på Instagram).

Vad tycker ni, är autospelande och loopande instaklipp bra eller dåligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *