Etikettarkiv: kickstarter

Haloband – Kontrollera din smartphone med din handled

Är du en av de personer som tycker det är jobbigt att utföra enkla saker som att ta upp kameran på telefonen bara för att ta en bild med den eller byta låt när du lyssnar på musik. Haloband är ett armband som via trådlös NFC-anslutning ansluts till din smartphone och som sedan kan utföra enkla kommandon genom att du nuddar vid armbandet med din smartphone.

Fortsätt läsa Haloband – Kontrollera din smartphone med din handled

Egg – Din katts bästa vän

Är du en av de kattägare som har dålig fantasi eller för lite tid att leka med din katt. Kanske tröttnar din katt alldeles för fort på sina leksaker och du behöver något som varar längre. Kanske är ”Egg” något för dig! Egg är precis som namnet antyder en äggformad apparat som kan programmeras efter specifika program via din dator. Ägget består att censorer som känner av om något ligger i vägen eller om till exempel en kattass interagerar med ägget. Detta gör att ägget automatiskt kan flytta på sig, börja rulla iväg fortare eller kanske ge ifrån sig ljud ifall du skulle vilja det.

Fortsätt läsa Egg – Din katts bästa vän

Kano – Kitet för att bygga din egen dator med Raspberry Pi

Att bygga ihop en hel dator på ungefär en och en halv minut känns kanske som en utopi. Kano försöker ändra på detta genom att släppa ett kit för dig som vill bygga din egna simpla dator med hjälp av Raspberry Pi. Vi pratar inte någon kraftfull superdator men en dator som kan genomföra enkla saker som att spela musik, spela enklare spel, spela upp film eller fungera som trådlös server.

Fortsätt läsa Kano – Kitet för att bygga din egen dator med Raspberry Pi