Kokoon är hörlurarna som ska hjälpa dig somna med EEG

Att somna på ett flygplan eller någon annanstans där det är mycket ljud kan vara väldigt svårt. Men det problemet kan snart vara ett minne blott. Ett London-baserat företag har nämligen tagit fram en hörlur som bara syftar till att hjälpa dig somna, bland annat genom att läsa av hjärnaktiviteter.

kokoon

Om man är i en stökig miljö eller bor med någon som snarkar är det för de flesta svårt att somna, hur mycket man än behöver vila. Att reducera det störande ljudet med musik är ett sätt att få bukt med problemet, men hörlurar är ofta väldigt obekväma när man ligger med huvudet på kudden. Därför har Kokoon Team startat en Kickstarter för att kunna finansiera sina hörlurar som är gjorda bara för att hjälpa dig sova bättre.

Hörlurarnas är designade för att det ska gå att luta huvudet mot kudden utan att det ska bli obekvämt och de har en kylningsfunktion så att öronen inte blir för varma. Dessutom använder de sig av EEG som mäter hjärnans aktiviteter och anpassar volymen efter hur nära du är på att somna och i vilket sömnstadium du befinner dig i. Kokoon ska även hjälpa dig att vakna på ett mildare sätt genom att känna av när kroppen är redo.

Kokoon går som tåget på Kickstarter just nu, och har redan samlat in mer än sju gånger målet. För den som är sugen finns det dock fortfarande en del hörlurar att få tag på om man är intresserad av att finansiera projektet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *