Sponsrad video: LG:s svärta ger bästa färgerna

Sponsrad video
Ju bättre svart desto bättre färger. Den devisen har LG jobbat med i sin senaste OLED-TV. Resultatet är en maximal manifestation av färg, hög detaljrikedom och rejäla kontraster.


Svart gör skillnad. Det vet LG och därför har företaget arbetat hårt för att få till den perfekta svärtan, vilket ger perfekta färger. OLED-skärmen har också självlysande pixlar som tänds och släcks var för sig, något som ger väldigt hög detaljrikedom.

LG-black-4

Bilden ovanför visar på ett tydligt sätt en viktig skillnad mellan en klassisk LCD-tv (till vänster) och en ny OLED-tv (till höger). På LCD-tvn så ser man tvn ”blöder ljus” från det ljus området till det mörka, vilket orsakas av backlight-tekniken. På OLED-tvn så ser man bara ljuset från de pixlar som är tända, vilket ger en mycket skarpare kontrast.

Bilden nedan visar det ännu tydligare när man jämför två svarta skärmar med vita prickar. Där den vänstra LCD-tv blir lite suddig och otydlig, medan OLED-tvn i motsats är extremt tydlig i visningen av vita prickarna.

LG-black-3

Det är lite samma sak som att man i storstan inte lika lätt kan se stjärnorna på himlen pga ljuset från staden. Är du istället ute på landsbygden, kan du titta upp och se klara stjärnor på en mörkt svart himmel.

LG Oled_Light Pollution Artwork

LG:s välvda skärm är framtagen för att passa ditt naturliga synfält. Den tar dig närmare bilden, och återger verklighetstrogna vinklar oavsett var i soffan du sitter.

Vill du läsa mer om LGs OLED-tv så klicka vidare dig i videon eller läsa mer här.

Sponsrat inlägg av LG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *