Med Pod tappar du aldrig bort din katt

Snart behöver du inte oroa dig för att din katt eller hund springer bort och försvinner. Tack vare Pod, världens minsta GPS-spårare, kommer du kunna hålla koll på exakt var ditt husdjur är någonstans.

152991924-lost-pet-632x475

Oroar du dig ofta för att ditt husdjur ska springa bort och aldrig mer komma tillbaka? Den oron kan snart vara ett minne blott.

Den nu 33-åriga Sebastian Langton förlorade för drygt ett år sedan sin älskade katt Rango. Han blev naturligtvis förkrossad när han fick veta att Rango blivit överkörd på en väg en bit från hans hem. Då kom Langton på en idé: Han skulle göra världens minsta GPS-spårare, så att han aldrig mer behövde oroa sig över var sina husdjur var någonstans.

Så han började göra efterforskningar och startade till slut en crowfundingkampanj för att kunna börja producera Pod.

Den lyckades, och snart ska Pod börja skickas ut till de djurägare som förbeställt den.

Pod fästs på husdjurets halsband och kopplas samman med en app, i vilken ägaren kan följa exakt var djuret är någonstans. Med hjälp av Pod kan man också sätta upp en safe zone, och när djuret rör sig utanför det meddelas ägaren direkt.

Det ska också gå att spåret djuret från ett annat land, så länge det landet har Vodafone eller någon av deras samarbetspartners.

Det går fortfarande att förbeställa Pod för 199 australiensiska dollar (runt 1330 kronor), och de förväntas skickas ut någon gång nu i december.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *