New York – då och nu

Manhattan

1935 gav fotografen Berenice Abbott ut en bok med bilder av New York. 75 år senare besökte fotografen Douglas Levere samma platser och fotade dem igen. Dessa två fotografers bilder publicerades sedan sida vid sida i boken New York Changing. Du kan se en hel del bilder från boken här och här.

En svensk variant av detta hittar man i boken Perspektiv på Stockholm av Jeppe Wikström. En underbar bok som jag verkligen kan rekommendera – många vackra och intressanta bilder med små bildtexter till. Min flickvän och jag såg till att införskaffa ett exemplar för 200 kronor när vi i helgen besökte Street.

3 reaktioner på ”New York – då och nu”

  1. Boken om Stockholm är en enda dröm. Öppnar man den en gång så vill man aldrig mer titta i någon annan bok. Den här boken är nämligen en resa mellan tiderna som antingen redan förflutit eller som ägde rum för inte så länge sedan. Det är en resa i andra människors fotspår, full av nyfikenhet och undran. Sällan har man sett så vackra bilder som berättar så intensiva och underbara historier. Ett måste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *