Norska DeeMe ska konkurera med Snapchat och WhatsApp

En ny meddelandeapp har kommit. Den är som en blandning av Snapchat och Whatsapp, och ska fungera som både en bilddelare och chat.

deeme

DeeMe är en app utvecklad i Norge, och den påminner mycket om Snapchat och WhatsApp, men skiljer sig också en hel del från dem.

Precis som Snapchat tar man enkelt bilder som man sedan skickar vidare till sina vänner tillsammans med ett meddelande. I DeeMe kan man dessutom ändra typsnitt och lägga till symboler.

Det går också att välja foton från sitt egna bildbibliotek, eller välja bland en rad enfärgade bakgrunder. Men till skillnad från Snapchat försvinner inte bilden så fort mottagaren har sett den, utan sparas i stället i konversationen. DeeMe låter en också skriva längre meddelanden än den enda raden man har på sig i Snapchat.

En annan skillnad är att man kan chatta direkt i meddelandet, på ett liknande sätt som i WhatsApp eller andra chatappar.

Morten Strid är en av utvecklarna bakom DeeMe, och enligt erbjuder appen ett nytt sätt att kommunicera på.
– WhatsApp, Facebook Messenger och MMS känner jag är gammeldags sätt att föra en konversation på. Man skickar en bild som bilaga, och text vid sidan av, säger han till norksa NRK.

Frågan är om DeeMe kan mätas sig med de redan etablerade apparna. Att den skulle konkurrera ut Snapchat och WhatsApp är inte speciellt troligt, men kanske kan den fungera som ett komplement.

DeeMe finns att ladda ner i App Store och Google Play.

DeeMe from DeeMe on Vimeo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *