Nu är Fantasy Premier League igång igen

Med en knapp månad kvar till säsongspremiären av den engelska högstadivisionen har årets omgång av Fantasy Premier League öppnat. I år finns några nyheter som gör att spelaren måste tänka mer strategiskt än tidigare.

Skärmavbild 2015-07-10 kl. 14.46.19

För fansen av Premier League är sommaren bara en lång plåga i väntan på att serie ska dra igång igen. Men den 8 augusti är det dags igen. Till dess kan det vara en god idé att börja fippla med sitt fantasy-lag.

I Fantasy Premier League väljer man ut ett lag om 15 spelare, med en budget på 100 000 000 pund. Fantasy-spelarna får poäng för vad de gör i de riktiga matcherna. Om Wayne Rooney gör ett mål i en match får de som har honom i sitt lag fyra poäng. Du kan läsa om poängsystemet här. Inför varje omgång väljer man en lagkapten som får dubbla poäng.

I år har det kommit nya tre nya funktioner: All out attack, Triple captain och Bench Boost. Spelaren kan använda dessa en gång per säsong. All out attack tillåter dig att ställa upp läget in en 2-5-3-uppställning, Triple Captain ger kaptenen tre gånger sin poäng, och Bench boost göra att alla bänkspelarnas poäng (som annars bara räknas om de byts in för att någon i startelvan inte spelar) räknas.

Det är gratis att spela Fantasy Premier League, men det finns också ett spel som kostar pengar. Det heter Ultimate Fantasy Premier League och kostar 25 pund.

Man kan ansluta sig till ligor med sina vänner, och den som skrapar ihop flest poäng vinner. Så klart. Finns det något intresse bland Smidigts läsare att skapa en liga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *