Nu släpper Tre loss musik på äldreboenden genom att bjuda på gratis musikpaket

Sponsrad video

Ju äldre man blir desto viktigare är det att aktivera hjärnan. Ett sätt att göra det på är med musik. Trots det menar Tre att det ofta är väldigt tyst på äldreboende. Det vill de ändra på, och erbjuder nu kostnadsfria musikpaket värda nästa 9000 kronor för äldreboenden.


Enligt Töres Theorell, professor inom psykosocial medicin, är musik ett utmärkt sätt att hålla hjärnan aktiv på – vilket blir viktigare ju längre åren går.
– Hjärnan är som en muskel, den behöver ständig aktivitet och träning. Om vi struntar i att använda hjärnan så förfaller den ganska snabbt. Att lyssna på musik är en slags hjärngympa. Äldre människor blir piggare, mer fokuserade, mår bättre och får ett roligare liv helt enkelt, säger han.

Men på många äldreboenden är det tyst. Det gillas inte av Tre, som nu erbjuder ett paket med ett värde av 8953 kronor. Det innehåller surfplattan Lenovo A10 och högtalaren Harman Kardon Onyx, och därtill 12 månaders kostnadsfri surf hos musiktjänsten Deezer, 12 månaders kostadsfri surf med Bredband L, 500GB, och fri surf på musikstreaming.

Klicka dig vidare i videon ovan för att läsa mer, och för att ansöka om ett av de hundra musikpaketen.

Skärmavbild 2015-09-29 kl. 12.44.33

Sponsrat inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *