Philips nya datorskärmar minskar skadligt ljus med SoftBlue-teknologi

Blåljus kan skada dina ögon om utsetts för ofta. Philips har tagit fram nya skärmar för både hemma- och affärsbruk som minska den effekten.

philipssoftblue

Kortvågigt blått ljus är inte bra för ögonen. Teknikföretag har nu börjat försöka lösa det problemet. Senast är Philips, som tagit fram nya skärmar med en teknologi som ska vara snällare mot ögonen. SoftBlue-skärmarna ändrar ljusets maxvåglängd från det skadliga 450 nm till det mer skonsammare 460 nm.

Skärmarna är framtagna i två linjer för hem (E-linjen) och arbete (P-linjen). De har alla en IPS-ADS-panel, för extra bred 178-graders bildvinkel, och 16:9 full HD-kvalitet med en upplösning på 1920 x 1080. De har också inbyggda stereohögtalare.

Philips SoftBlue-skärmar för hemmabruk kommer i tre storlekar: 21.5-, 23.6- och 27-tum. De kostar 1499 kronor, 1899 kronor respektive 2699 kronor. De finns redan i butik. E-linje-skärmarna har också Philips SmartContrast-teknik som låter dig enkelt justera kontrast, färg och bildskärpa.

P-linjen kommer i höst och har Philips Flicker-Free-tekniken, som reglerar ljus och minskar flimmer. De har SmartErgo-bas som göra att skärmen kan vinklas, svängas och höjdinställas, och även SmartImage-teknik som dynamiskt optimerar bildkontrast, färgmättnad och skärpa. De kommer i storlekarna 21.5- och 23.8-tum, och kostar 2499 kronor respektive 2999 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *