Roskilde tur och retur

Som jag skrev i förra inlägget så spelade vi (Eskobar) på Roskilde igår.
Här är en sammanställning av resan:

Turnébuss
Fredag 00:00
Vår turnébuss lämnar Stockholm vid midnatt. Efter en stunds småprat lägger sig alla och hoppas på att vakna upp utvilade i Roskilde. Tyvärr blir det inte riktigt så eftersom det är svårt att få någon sammanhängande sömn i en buss som hoppar, skuttar och far omkring. Vi anländer till festivalen någon gång på morgonen.

Odeon
Lördag 12:00
Några av oss lämnar bussen för att leta efter backstageområdet i ett försök att få i oss en matbit. På vägen dit passerar vi scenen vi ska spela på senare på kvällen (bilden). 14:00 drar sedan promon igång. Intervjuer – TV, radio och tidningar. Blir lite imponerad över hur bra jag lyckas förstå danska denna gång. När det är 90 minuter kvar till spelningen är vi äntligen klara. Vi sätter oss i logen, tar en öl och börjar ladda inför gig.

Gig
Lördag 18:55 (kanske)
18:30 går vi upp på scenen. Tältet vi spelar i är fullproppat och det är även en hel del folk som samlats utanför. Vi kör 14 låtar plus ett extranummer. Som alltid känns det ändå bara som man spelat en kvart när gigget väl är över. Vi är otroligt nöjda med spelningen – mycket folk och en kanonbra stämning. Glada i hågen lämnar vi scenen och möter upp med vår promotor för ett litet ”det var kanon grabbar” snack. Tobbe (en av våra extramusiker) hinner också med att utvidga mitt ordförråd en aning. Gigfot = stå och krafsa med foten i scengolvet i ett försök att få loss gaffatejp som fastnat under skon.

Hemfärd
Lördag natt
Jag vaknar någon gång under natten och kan inte somna om. Går upp och letar efter något att läsa. Det enda jag lyckas hitta är en extra tennisbilaga från DI som vår chaffis har liggandes på instrumentbrädan. Det visar sig vara ett effektivt sömnpiller. Jag lyckas somna om och vaknar sedan upp någon timma innan vi är framme i Stockholm.

Fler bilder från spelningen hittar du i Galleriet på Eskobar Online.

5 reaktioner på ”Roskilde tur och retur”

  1. Danska… detta mysterium. Jag brukar låtsas att jag är en tysk turist eller något och bara prata engelska när jag är i Danmark. Verkade vara ett skönt gig, kul!

  2. hey har først lige læst denne artikkel nu. super fed koncert, den bedste på hele roskilde 05, det må man give jer.. rent blær!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *