Snart kommer du kunna skräddarsy din vanliga Xbox One-kontroll också

Microsoft utannonserade sin nya proffskontroller Xbox One Elite Wireless Controller på E3-mässan tidigare i år, och den största nyheten med den var att det skulle gå att skärddarsy knapparna. Nu meddelar Microsoft att det kommer gå även på standardvarianten.

Xbox-One-Controller

Precis som det anstår en proffskontroll kostar Xbox One Elite en hel del. Runt 1 400 kronor är kanske lite väl dyrt för en glad amatör. Men snart kommer även de som inte vill spendera allt för mycket på sitt spelande kunna ta del av åtminstone en funktion från den nya kontrollen.

Microsoft har nämligen släppt nyheten om att standradkontrollens mjukvara kommer få en uppdatering inom kort. Den innebär att spelaren kan välja vad knapparna ska ha för funktioner. På så vis kan man anpassa knappsatsen efter sin spelstil, eller för vad som passar bäst just för stunden.

Xbox One Elite Wireless Controller har förutom möjligheten att byta kommandon på knapparna även utbytbara spakar styrkors samt fyra pedaler på undansidan. Det kommer dock standardmodellen fortsättningsvis sakna.

Exakt när den nya funktion kommer är inte känt i nuläget, men i november kommer en Xbox One-uppdatering som gör konsolen kompatibel med äldre spel. Kanske är det också då som kontrollen får sin mjukvara uppdaterad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *