Swarm gör vardagen till en incheckningstävling

Foursquare har släppt en ny app som gör att incheckningar på sociala medier känns lite mer meningsfullt. Den ger dig poäng varje gång du checkar in på ett ställe och låter dig tävla mot dina vänner.

swarm_group

För många är sociala medier något av en tävling där vinner utses efter hur många likes, följare eller retweets man får. Men det är en outtalad tävling, och de flesta vet att det anses ängsligt att bry sig om sina internetpoäng.

Swarm hymlar inte om tävlingsmomentet. Istället är det en uttalad tävling, men poängen baseras inte på hur mycket uppmärksamhet man får från andra, utan hur aktiv man själv är. Varje gång du checkar in på en plats får du poäng, och beroende på om du varit där tidigare, checkat in flera gånger eller lägger till en bild får du fler poäng. Genom att låsa upp olika prestationer får du också tillgång till stickers att pryda dina bilder med.

I en tabell kan du se hur du ligger till jämfört med dina vänner, och i slutet av veckan kröns vinnaren. Varje vecka nollställs poängen, och tävlingen börjar om.

Den har naturligtvis sociala inslag också. Du kan till exempel gila andras incheckningar och se vilka personer som är i din närhet.

Swarm finns gratis för IOS, Android och Windows Phone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *