Wakie låter vakna upp med en främling

För den som har problem att vakna på morgonen finns ett gäng appar som hjälper sjusovaren att komma upp ur sängen. Det finns pussel, vanliga alarm och sen finns Wakie – appen som låter en främling väcka dig.

wakie

De som gnäller på att sociala medier har gått för långt får förmodligen vatten på sin kvarn av Wakie. Den som använder appen ställer som vanligt in tiden när den vill kliva upp, och när tiden är kommen ringer en helt främmande människa upp och säger att det är dags att vakna.

Idén är lika skruvad som den känns läskig, och visst finns det en överhängande risk att Wakie utnyttjas av creeps? Apputvecklarna har en lösning för det, vilken går ut på att alla medlemmar i Wakie-gemenskapen som blir anmälda tas bort direkt. Det utesluter dock inte att man kan vara helt säker på att slippa bli utsatt.

Demografin för det här sociala wake me up-nätverket är inte känd, men när Leah Yamshon testade appen för Macworld fick hon bara samtal från män, trots att samtalen ska vara helt slumpmässiga.

Samtalsgränsen är en minut, men för den som vill prata längre kan man lämna ett meddelande till uppringaren eller samtalsmottagaren.

Wakie finns i App store, Google play och Windows store, men är inte tillgänglig i Sverige än. Utvecklarna säger dock att de arbetar på att få ut appen till alla länder, men har inte prognos om när det kan vara möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *